Houllier tek na klupi protiv Blackburna

Houllier: Culture, philosophy, vision and history attracted me to Villa

Francuz Gerard Houllier, novi menadžer Aston Ville, još uvijek ne može započeti rad u tome klubu jer nije raskinuo suradnju s Francuskim nogometnim savezom (FFF), u kojem je na platnom spisku u ulozi tehničkog direktora…

Iako je 63-godišnji Houllier već potpisao trogodišnji ugovor s klubom iz Birminghama, još uvijek ima obavezu prema FFF-u.

– Mogu me ondje zadržati na poslu još tri mjeseca, ali pregovaram da napustim svoju dužnost ranije. Imam dobre relacije s FFF-om, samo trebam otići u savez i tehnički riješiti pitanje mog odlaska – objasnio je Houllier.

S obzirom na situaciju, ne zna kada će voditi prvu utakmicu kao trener Aston Ville.

– To sigurno neće biti u prvenstvenoj utakmici u ponedjeljak protiv Stokea. Nadam se da ću moći pogledati sljedeću utakmicu mog kluba u Premiershipu, protiv Boltona, a onda startati 22. rujna u Carling Cupu protiv Blackburna – dodao je.

U međuvremenu će momčad i dalje voditi privremeni menadžer Kevin MacDonald.

Houllier je od 1998. do 2004. godine bio menadžer Liverpoola, nakon toga je dvije sezone vodio francuski Lyon, da bi potom preuzeo posao u Francuskom nogometnom savezu. Sada se vraća u Premiership nakon šest godina.

– Svi znaju za moju strast prema engleskom nogometu i Premier ligi, koja je najbolja na svijetu. Nisam tu strast nikada izgubio. Imao sam i druge ponude, a ona Villina je stigla jako kasno. No, prihvatio sam je jer je u pitanju klub koji ima pedigre i jako dobru momčad. To je i presudilo u donošenju moje odluke.

12 komentara

Komentariši