Houllier novi trener Aston Ville

Gerard Houllier appointed Villa manager

Ono što se danima najavljivalo, postalo je i službeno. Francuski stručnjak Gerard Houllier imenovan je za novog menadžera Aston Ville.

Bivši trener Lensa, PSG-a, Liverpoola i Lyona je do sada osvojio tri francuska prvenstva, Liga Kup, FA Cup i 2001. godine Kup UEFA (danas Europska liga) sa Liverpoolom.

"Dvije ključne osobine koje su bile od presudnog značaja u našoj potrazi za novim menadžerom bile su iskustvo u Premier ligi i strategija za ojačavanje našeg postojećeg igračkog kadra. Gerard Houllier posjeduje i jedno i drugo. Radujemo se suradnji sa njim i Gerard će imati potpunu podršku kluba, te se nadamo da će i naši navijači biti iza njega", kazao je izvršni direktor Ville Paul Faulkner za službeni web sajt.

"Sretan sam i ponosam što sam se pridružio ovako velikom klubu sa svijetlom poviješću. Bila je teška odluka napustiti FFF (Francuski nogomenti savez), ali nisam mogao odbiti priliku da vodim momčad kojoj se divim. Aston Villa je jedan od najvećih klubova Engleske. Ovo je ogroman izazov i veselim mu se", kazao je Houllier.

Klub će više informacija saopštiti na press konferenciji koja će biti dodatno zakazana. Francuz bi svoj debi trebao imati već u subotu na Britannia stadionu, kada će Vilenjaci gostovati Stoke Cityju.

7 komentara

Komentariši